EXTRA PROMOȚIE! La comenzi de 200lei poți alege un cadou în coșul de cumpărături!

Rutina de îngrijire a pielii: Curățarea tenului în 2 pași

Rutina de îngrijire a pielii: Curățarea tenului în 2 pași

Secretul unui ten frumos este o piele sănătoasă. Produsele de machiaj acoperă anumite imperfecțiuni pe termen scurt, însă fără o rutină de îngrijire corectă, pielea poate avea de suferit. Tocmai de aceea, curățarea tenului în 2 pași sau double cleansing este o tehnică de demachiere eficientă care presupune o dublă curățare, mai întâi cu un produs pe bază de ulei și urmat apoi de un produs pe bază de apă precum gelul, masca sau spuma.

Curățarea tenului în 2 pași stă la baza filosofiei coreene de îngrijire a tenului. Dubla curățare înseamnă curățarea feței de două ori: primul produs ar trebui să îndepărteze machiajul, ingredientele uleioase din produsele rezistente la apă și sebumul, iar al doilea produs ar trebui să îndepărteze ultimele reziduuri rămase pe piele. 

În special atunci când folosești produse cu protecție solară și produse de makeup rezistente la apă este important să apelezi la curățarea în 2 pași - acestea nu pot fi îndepărtate eficient folosind un singur cleanser. Tocmai de aceea, metoda double cleansing te va ajuta să obții o curățare corectă, în profunzime, fără să afecteze bariera naturală a pielii, folosind două produse.  

Iată așadar cum ar trebui să procedezi pentru curățarea tenului în 2 pași: 
 

1. Primul pas din rutina de îngrijire a tenului

Primul pas din rutina de curățare a tenului este folosirea unui demachiant pe bază de ulei. Acest produs este util atunci când vine vorba de îndepărtarea sebumului, machiajului și a produsului cu factor de protecție solară. După cum știm, apa și uleiul nu se amestecă, motiv pentru care folosirea unui produs de curățare pe bază de apă nu va îndepărta complet impuritățile.  

Pulverizează în palme câteva picături și aplică pe față. Masează ușor timp de 30-50 de secunde pentru a ajuta la îndepărtarea machiajului și a altor impurități. Clătește cu apă călduță. Asigură-te că apa nu este prea fierbinte, deoarece poate usca pielea. În loc să te ștergi cu un prosop, lasă pielea umedă și pregătește-te pentru pasul următor. 
 

2. Al doilea pas din rutina de îngrijire a tenului 

Al doilea pas din procesul de curățare a tenului este folosirea unui produs pe bază de apă (apă micelară, apă termală etc) sau a unui produs de curățare pe bază de apă. Poate fi vorba de o mască, spumă sau un gel de curățare care va elimina reziduurile de murdărie și transpirație. Spălarea feței se va face cu apă călduță, la temperatura camerei. 
 

Rutina de îngrijire a pielii: Curățarea tenului în 2 pași
 

Acest pas este important de asemenea pentru că ajută pielea să se pregătească pentru a permite celorlalte produse de îngrijire a pielii (serumuri, creme hidratante, creme de noapte) să pătrundă mai bine în piele.

Cele mai multe persoane au impresia că efectul de piele care strânge după curățare este unul normal și un semn bun, pentru că arată că produsul de curățare este eficient. În realitate, această senzație indică faptul că produsul folosit este prea alcalin, ceea ce îți poate priva pielea de uleiurile naturale și hidratare. Acest lucru este dăunător pe termen lung, întrucât îți slăbește bariera naturală de hidratare.

Tocmai de aceea, specialiștii în frumusețe Grenda.ro îți recomandă setul pentru curățare în 2 pași format din The Skin House Ulei de Curățare Essential și Mască de Curățare Black Snail Bubble Mask

  • Mai întâi, uleiul de curățare a feței The Skin House Essential Cleansing Oil care conține Ulei de Canola, Ulei de Floarea-Soarelui, Ulei de Măsline și Ulei de Măceșe, potrivit pentru toate tipurile de ten. Uleiul de Canola este cunoscut pentru concentrația mare de acizi grași Omega 3, vitaminele E, C, și K, precum și antioxidanți care împiedică îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor.

  • Iar apoi, masca pentru curățare față în profunzime "Bubble effect" The Skin House Black Snail Bubble Mask care conține extracte din secreție (Mucin) de melc, orez și pulbere de cărbune, potrivită pentru toate tipurile de ten, în special pentru tenul cu pori dilatați și exces de sebum. Când masca este aplicată pe piele, se transformă în mii de „bule” minuscule din care este eliberat oxigenul. Spuma matifiază tenul și ajută la menținerea prospețimii și hidratării, eliminând impuritățile, punctele negre, resturile de machiaj, bacteriile și excesul de sebum. 

    The Skin House Ulei de Curățare Essential și Masca de Curățare Black Snail Bubble Mask


O altă variantă pentru curățarea tenului în 2 pași, potrivită inclusiv tenului sensibil, este setul format din The Skin House Ulei de Curățare Natural Green Tea și Gel-Spumă de Curățare Vital pH Balance care conține:

The Skin House Ulei de Curățare Natural Green Tea și Gel-Spumă de Curățare Vital pH Balance
 

De asemenea, poți opta în rutina de îngrijire zilnică pentru setul Sorbet de Curatare Lemon Sorbet Cleanser si Gel-Spuma de Curatare Vital pH Balance, mai ales dacă ai pete pigmentare:

Sorbet de Curatare Lemon Sorbet Cleanser si Gel-Spuma de Curatare Vital pH Balance
 

Curățarea tenului în 2 pași: Beneficii pentru pielea ta

Curățarea tenului în 2 pași înseamnă mai mult decât simpla îndepărtare a machiajului. Peste zi, impuritățile se prind de piele și ajung chiar în pori, fapt ce contribuie la îmbătrânirea prematură a tenului, la apariția coșurilor și altor tipuri de iritații ale pielii. Cel mai eficient mod de a preveni aceste neplăceri ale pielii este curățarea în profunzime.

Curățarea tenului în 2 pași este de ajutor atât persoanelor care folosesc machiaj sau produse cu factor de protecție solară, cât și celor care nu se machiază pentru o curățare corectă a pielii. Chiar dacă nu porți machiaj în mod regulat, este important să te asiguri că îți cureți pielea la sfârșitul zilei. 

Pe lângă faptul că lasă pielea foarte curată, curățarea tenului în 2 pași deține și o mulțime de avantaje uimitoare care te vor ajuta la îmbunătățirea aspectului general și a sănătății pielii:

  • Îndepărtează eficient machiajul 

Doar spălarea feței nu îndepărtează în mod eficient toate urmele de machiaj. Curățarea tenului în 2 pași îndepărtează eficient chiar și produsele rezistente la apă precum mascara, fondul de ten, rujul.

  • Elimină sebumul în exces

  Sebumul în exces este ca un magnet pentru murdărie și praf, care adesea duce la iritații ale pielii. Curățarea tenului în 2 pași asigură echilibrul nivelului de sebum al pielii tale și, de asemenea, elimină impuritățile care pot astupa porii.
  • Îmbunătățește eficacitatea altor produse de îngrijire 

Când pielea ta nu are impurități, urme de machiaj sau sebum, este capabilă să absoarbă mult mai eficient alte produse de îngrijire a pielii. Curățarea tenului în 2 pași permite astfel pielii să absoarbă mai ușor substanțele nutritive din produsele de îngrijire folosite ulterior.

  • Menține pielea sănătoasă

O piele curată este o piele sănătoasă. O rutină de îngrijire a tenului ajută la îmbunătățirea texturii și aspectului pielii. Pielea devine astfel mai luminoasă, eliminarea celulelor moarte permițând reînnoirea pielii și menținerea aspectului tânăr. 

Pentru oricine dorește să își curețe tenul în 2 pași, vă recomandăm să încercați o dată sau de două ori pe săptămână și să ajustați procesul de curățare în funcție de modul în care pielea reacționează. Dacă pielea reacționează pozitiv și folosești formule blânde precum cele pe care le-am menționat mai sus, poți apela la double cleansing în fiecare zi.

Specialiștii în frumusețe sunt de părere că demachierea sumară cu apă micelară nu este suficientă pentru că nu îndepărtează în totalitate impuritățile, de aceea avem nevoie de o dublă curățare cu produse special create pentru o piele sănătoasă și frumoasă. Pe Grenda.ro vei găsi produse cosmetice pentru toate tipurile de ten, iar pe blogul nostru te aștepăm cu sfaturi utile care să te ajute să te simți în fiecare zi frumoasă și plină de încredere.

Suport clienti Luni-Vineri 08:30-15:30

0748011715 contact@grenda.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!